Alle voordelen van staande kalenders op een rijtje

Staande kalenders zijn kalenders die je niet op hangt, maar kalenders die zelfstandig kunnen staan, meestal op een bureau of op een tafel. Staande kalenders zijn er in alle vormen en maten, maar meestal zijn ze klein en gemaakt in een driehoek liggende vorm, een toren vorm en een tentkaart. Ze zijn bijzonder populair in het bedrijfsleven. Niet alleen voor intern gebruik, maar ook zeker als relatiegeschenk. Daarbij gebruiken sommige mensen ze ook privé, wat maakt dat ze ook geschikt zijn als cadeautje.

Decoratief

Een staande kalender heeft een aantal grote voordelen. Zo kan deze ten eerste worden gebruikt als decoratie. Een klassieke kantooromgeving is in de regel weinig inspirerend. Een leuke, vrolijke, staande kalender kan voor wat leven in de brouwerij zorgen. Daarbij is een staande kalender ook zeker een praktisch hulpmiddel om belangrijke data bij te houden, maar dan op een laagdrempelige en speelse manier. Voor bedrijven kan een staande kalender een nuttig hulpmiddel zijn om hun merk te promoten en om hun klanten en medewerkers te informeren over belangrijke datums en evenementen.

Als relatiegeschenk 

Staande kalenders zijn daarbij ook bijzonder geschikt als relatiegeschenk. Omdat het een praktisch middel is, zal men geneigd zijn de kalender daadwerkelijk te gebruiken en in het dagelijks zicht te plaatsen, waardoor men continue basis wordt geconfronteerd met het logo van de schenker. Dat kan ervoor zorgen dat men geneigd is weer bij dat bedrijf terug te komen als er weer behoefte is aan deze specifieke dienstverlening. Daarbij kunnen staande kalenders om die redenen ook worden gegeven aan potentiele klanten, welke bij bepaalde diensten meteen de link met dat ene bedrijf leggen waarvan ze het logo steeds zien staan op de staande kalender.

Promotie 

Omdat staande kalenders ook een commerciële functie hebben, worden ze vaak bedrukt met foto’s, afbeeldingen, logo’s en tekst om het merk van een bedrijf te promoten. Zo kunnen ze worden gepersonaliseerd en uitstralen wat voor het bedrijf in kwestie belangrijk is. In dat kader is het fijn te weten dat staande kalenders bedrukken met een fluitje van een cent is gebeurd. Staande kalenders bedrukken zorgt ervoor dat een bedrijf een dergelijke kalender helemaal naar haar wens en smaak kan ontwerpen. Zo kan het bijzonder nuttig zijn om haar contactgegevens duidelijk zichtbaar te maken op de staande kalenders.

Privé sfeer

Ook voor de privé sferen is bureaukalenders laten drukken overigens een goed idee. Zo is een staande kalender met een mooie vakantiefoto of gezinsfoto bijvoorbeeld een erg leuk cadeau voor de feestdagen. Bureaukalenders laten drukken kan ook een leuke activiteit voor het gezin zijn om samen uit te voeren.

Kortom, staande kalenders dienen niet alleen een esthetisch doel, maar hebben ook echt een sterke commerciële functie. En al helemaal wanneer ze gepersonaliseerd zijn en de kenmerken van een bedrijf uitstralen.