De voordelen van een computer opkoper

Heeft u oude hardware, zoals computers en laptops, op kantoor liggen en weet u niet wat u er mee kan doen? Kies dan voor het laten opkopen van de hardware door een computer opkoper. In deze blog leggen we uit wat de voordelen zijn, hoe het proces in zijn werk gaat en waar u op moet letten. Lees snel verder!

Voordelen van computers opkopen

Volgens verschillende IT partijen zijn er diverse voordelen voor het laten opkopen van computers. De mooiste voordelen hebben we hier voor u op een rijtje gezet:

  • Mooie prijs (hoge restwaarde): Voor de oude hardware krijgt u een mooie prijs.

  • 100% veiligheid gegarandeerd: Na het ontvangen van de hardware wordt de data verwijderd en krijgt u een dataverwijdering certificaat.

  • Milieubewust: Als organisatie draagt u bij aan een circulaire economie.

  • Optimaal gemak: De apparatuur wordt van de locatie opgehaald en u hoeft dus nauwelijks zaken te ondernemen.

Hoe verloopt het proces van het opkopen van computers?

Computers opkopen is vaak heel eenvoudig. In een paar eenvoudige stappen wordt uw oude hardware afgehaald en ontvangt u een mooi bedrag.

Waarde bepalen van oude hardware

Na het aanmelden met een formulier wordt de waarde van uw oude hardware bepaald. De waardebepaling is vrijblijvend, dus als u het niet eens bent met de prijs kunt u altijd stoppen met het proces. Als de prijs wel akkoord is geeft u er een klap op en wordt er verder gegaan naar de volgende stappen.

Hardware afvoeren en rapporteren

Na het akkoord wordt er een afspraak gemaakt met u om de hardware van het kantoor op te halen. U hoeft het dus niet zelf te brengen! De hardware kan naast de werktijden ook na werktijden worden opgehaald om afleiding op kantoor te voorkomen. Als de computers en laptops zijn opgehaald worden ze vervoerd en gerapporteerd door de IT partij.

Professionele dataverwijdering

Na ontvangst wordt de data op de hardware professioneel verwijderd met professionele software. Na het verwijderen van de data krijgt u een certificaat. Dit certificaat is het bewijs voor professionele dataverwijdering die voldoet aan de wet- en regelgeving. Met dit certificaat kunt u als bedrijf laten zien dat u er alles aan doet om datalekken te voorkomen.

Uitbetaling

Na al deze stappen wordt er een uitbetaling gedaan en ontvangt u het afgesproken bedrag op de rekening. Snel en zonder moeite heeft u een mooi prijsje voor de oude hardware.

Let op! Niet alle hardware wordt opgekocht

Let op! Helaas worden niet alle apparaten opgekocht. Zo moet apparatuur werkend zijn en wordt defecte apparatuur niet opgekocht, want deze hebben geen restwaarde. De meeste IT bedrijven kopen computers, beeldschermen, printers, servers, tablets en storage op.