Nee tegen ongewenste reclame en verkoop

Wie kent ze niet, die dikke stapels reclameblaadjes die elke week op de deurmat belanden. Hoewel sommigen het handig vinden om deze door te bladeren op zoek naar aanbiedingen, zijn veel mensen het beu en willen ze het liefst helemaal niet meer ontvangen. Bovendien is het massaal verspreiden van reclameblaadjes ook nog eens slecht voor het milieu.

Waarom zijn reclameblaadjes niet gewenst?

Voor de meeste mensen is het simpelweg overlast. Ze hebben geen interesse in de producten of diensten die worden aangeboden en willen niet hun tijd verdoen met het sorteren van ongewenste post. Bovendien is het ook nog eens ronduit vervelend als je elke week moet opruimen.

Waarom zijn ze slecht voor het milieu?

Reclameblaadjes zijn gemaakt van papier en het productieproces hiervan is erg milieuonvriendelijk. Bovendien zijn de blaadjes vaak maar korte tijd bruikbaar en eindigen ze snel in de prullenbak. Hierdoor belasten ze het milieu nog verder door de verbranding of verwijdering.

Hoe voorkom je ongewenste reclameblaadjes?

Een simpele oplossing is het plakken van een “Nee/Nee” sticker op de brievenbus. Hiermee kun je aangeven dat je geen reclameblaadjes wilt ontvangen en bespaar je jezelf en het milieu een hoop verveling en vervuiling.

Zelfde geldt voor deur aan deur verkoop

Ook verkoop aan de deur is niet voor iedereen gewenst. Veel mensen vinden het vervelend als ze onverwacht bezoek krijgen van verkopers die hen willen overtuigen om iets te kopen. Sommigen voelen zich zelfs bedreigd of onveilig bij deze situaties. Als je onderdeel bent van de groep mensen die niet graag verkoop aan de deur wilt, dan is er gelukkig een eenvoudige oplossing: de anti verkoop sticker.

De anti verkoop sticker als ideale oplossing

De anti verkoop sticker is een visueel teken dat verkoop aan de deur niet gewenst is. De sticker is gemakkelijk te plaatsen op je voordeur en laat duidelijk zien dat verkopers niet binnen mogen komen. Hierdoor voelen mensen zich minder bedreigd en kunnen ze zich ontspannen in hun eigen huis zonder onderbroken te worden door verkopers.

Het plaatsen van een anti verkoop sticker is niet alleen goed voor je eigen comfort, maar het is ook beter voor het milieu. Als verkopers weten dat je niet geïnteresseerd bent in verkoop aan de deur, dan hoef je geen tijd te verspillen aan het wegsturen van verkopers en kun je gerust verder gaan met je dagelijkse bezigheden. Dit bespaart tijd, energie en het milieu, omdat verkopers niet hoeven te reizen naar huizen waar ze niet welkom zijn. En daarnaast worden er minder spullen verkocht en hoeven de fabrieken minder te draaien.

Het plaatsen van een anti verkoop sticker is een eenvoudige stap die je kunt nemen om verkoop aan de deur te voorkomen. Het is goed voor je eigen comfort, bespaart tijd en energie en is beter voor het milieu. Dus als je op zoek bent naar een manier om verkoop aan de deur te voorkomen, overweeg dan om een anti verkoop sticker aan te schaffen.

Baby slaapt

Wist je trouwens dat er ook een “baby slaapt” sticker is. Handig als het een lichte slaper is en snel wakker wordt van de bel.