Een opleiding tot verkeersregelaar kiezen

Wanneer je een verkeersregelaar wilt worden, zul je genieten van ontzettend veel verschillende voordelen. Zo ben je heel veel buiten, werk je met gezellige collega’s en mag je je eigen werkuren bepalen. Het is daarom geen gek idee dat veel mensen zich willen aanmelden voor de opleiding verkeersregelaar. Bovendien is het werk als verkeersregelaar ontzettend afwisselend. De ene dag kun je bijvoorbeeld met veel collega’s bij een gevaarlijk kruispunt staan, terwijl je een andere dag juist festivalbezoekers een plekje aanwijst waar zij hun auto kunnen parkeren. In ieder geval zal geen dag hetzelfde zijn wanneer je een verkeersregelaar bent.

Hoe word je een verkeersregelaar?

Op het moment dat jij enthousiast bent geworden van de baan als verkeersregelaar, is het nog maar een korte weg om ook daadwerkelijk aan de slag te kunnen gaan. Je moet namelijk een opleiding volgen die in totaal drie dagen duurt. Bij deze opleiding verkeersregelaar moet je een theoriedag volgen en twee praktijkdagen. De derde dag staat in het teken van jouw praktijkexamen. Nadat je geslaagd bent, krijg je van jouw instituut een landelijke aanstellingspas. Hierna kun je meteen aan de slag als een verkeersregelaar in heel Nederland!

Wat doe je precies tijdens de opleiding verkeersregelaar?

De opleiding verkeersregelaar bestaat uit drie verschillende dagen. Op de eerste dag zul je je voornamelijk richten op theorie. Je leert op deze dag wat het werk als verkeersregelaar precies inhoudt, hoe je veilig te werk gaat en welke signalen je precies moet gebruiken op het moment dat je bijvoorbeeld op een druk kruispunt staat. Op dag twee krijg je de mogelijkheid om deze theorie toe te passen op een echt kruispunt. Dag drie staat in het teken van het praktijkexamen, waarna je hoort of je geslaagd bent voor de opleiding verkeersregelaar. Ben je geslaagd? Gefeliciteerd, dan kun je meteen aan de slag gaan!

https://gmwtrafficassist.nl